Ορθοποδώ και πάλι

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βοηθηθούμε να βγούμε δυνατοί από αυτή την περιπέτεια. Μέσω της δικτύωσής μας εδώ, επιθυμούμε να έρθουμε και πάλι κοντά έστω και διαδικτυακά στην αρχή, ώστε να είμαστε αλλά και να νιώθουμε όλοι ασφαλείς. Η αποξένωση, η απομάκρυνση και η συνεχόμενη απαγόρευση όσων θέλαμε να κάνουμε έπαιξε αρκετά με τα νεύρα και τη διάθεσή μας. Τώρα είναι η ευκαιρία μέσα από το restart που έγινε άθελά μας να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι πραγματικά μας αρέσει. Η δυναμική της ομάδας θα καθορίσει την ταχύτητα, το ακριβές περιεχόμενο και τις ιδιαίτερες ανάγκες που θα προκύψουν στα πλαίσια του προγράμματος.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με αυτές τις ευκαιρίες θα μάθουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να αισθανονται ικανοί για αλλαγή και δράση. Θέλουμε νέους που να είναι ενεργοί στην κοινωνία και στην διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Η αναγνώριση των ευκαιριών δίνει το πλεονέκτημα απέναντι σε μια παθητική συμπεριφορα και δίνοντας χώρο για ενεργή κοινωνική και επιχειρηματική δράση σε περιβάλλοντα όχι και τόσο ευνοημένα λόγω της τοπογραφικής θέσης που βρίσκονται.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συχνότητα συναντήσεων: 2 φορές τον μήνα διαδικτυακά

Διάρκεια προγράμματος: 5 μήνες

Δωρεάν συμμετοχή

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Έναρξη: 13/01/2022

Αιτήσεις δεκτές έως 4/01/2022

Συμπλήρωσε την αίτησή σου

https://forms.gle/nhq688LvHsVFuk8Y7

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ TRAINER!

Στέλλα Καρατζόγλου

Είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί στην Γνωστική Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (CBT). Έχει ειδικευτεί στην Ιατρική ψυχολογία και στην Εφηβική ιατρική στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα Παιδοψυχολογίας και Ειδικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης σε Νευροαναπτυξιακές και Αισθητηριακές Διαταραχές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το τμήμα Παιδαγωγικών σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων ψυχολογίας, ψυχιατρικής και νευρολογίας, παρακολουθεί σειρές μαθημάτων από διεθνή πανεπιστήμια και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο αντικείμενο της. Ενδεικτικά, έχει μετεκπαιδευτεί από το Yale University, Beck Institute, University of Chicago, Stanford University, Copenhagen Business School, Peking University.

Μερικές από τις συνεργασίες της ήταν με το κοινοτικό κέντρο ψυχικής υγείας Παγκρατίου, το Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», το Γ.Ν.Α. «Η Αγία Σοφία», στο ειδικό κέντρο Εφηβικής Ιατρικής και Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο της Ά Παιδιατρικής κλινικής του ΕΚΠΑ, τη Β’ Νευρολογική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, το Ιατρείο μνήμης και κινητικών διαταραχών στην Α’ Νευρολογική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο, το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, τον ευρωπαϊκό οργανισμό φοιτητών ψυχολογίας, κέντρα ψυχοθεραπείας και προαγωγής ψυχικής υγείας, κέντρα ειδικών θεραπειών και αποκατάστασης παιδιών και εφήβων, πλατφόρμες εξ αποστάσεως ψυχοθεραπείας ενηλίκων και εφήβων κα.

Επίσης, συμμετέχει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων και αποστιγματισμού της ψυχικής υγείας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται οι αγχώδεις μηχανισμοί, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση,η προαγωγή της παγκόσμιας υγείας και η διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος, τόσο σε σχέση με οργανικούς όσο και με ψυχογενείς παράγοντες. Πέραν αυτών, αρθρογραφεί για ζητήματα ψυχικής και παγκόσμιας υγείας στην ιστοσελίδα “Psychoedu.gr” και την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παλμός”. Για το έτος 2021 είναι Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ένωσης Νευροψυχολόγων Ελλάδας.

ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Με μια πιο λεπτομερή περιγραφή, οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα έχουν ένα χαρακτήρα διαδραστικό, με στόχο μια εναλλακτική προσέγγιση στη ζωή και την καριέρα, ενισχύοντας την αυτογνωσία των νέων και την επιλογή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, δημιουργώντας τις δομές για μια πιο ισορροπημένη και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου είναι διαδραστικός, κάτι που προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων, στα πλαίσια φυσικά που ο καθένας επιθυμεί.

Θεματικές του project

Checking point: Σε αυτή τη δράση θα δούμε τι στέρησε στον καθένα όλη αυτή η περιπέτεια με την πανδημία και τους συνεχόμενους περιορισμούς εξαιτίας αυτής.

Mindfulness: Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση του άλλου τόσο σε πλαίσια ομάδας όσο και σε τομείς εκτός αυτής.

Bonding: Σε αυτή τη δράση η ομάδα θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη. Θα εξοικειωθούμε με την αλληλεπίδραση καλλιεργώντας τις κοινωνικές δεξιότητες.

Business school: Πάμε να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη επιχειρηματική κίνηση, το επόμενο επιχειρηματικό σου βήμα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 θεματικές που χτίζουν βήμα βήμα την πορεία από τη εσωτερική ανασκόπηση, το δέσιμο με την ομάδα μέχρι, τέλος, τον σχεδιασμό του επόμενου επαγγελματικού βήματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.




    Copyright 2021 Growth Hub NGO
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram