Απολογισμός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!»

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος “Psychological Very First Aid ”με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!».

Σε ένα πνεύμα αμοιβαίας υποστήριξης, η ομιλήτρια Στέλλα Καρατζόγλου μίλησε για  τις γενικές αρχές πρώτων βοηθειών σε ψυχολογικό επίπεδο. Επισημαίνοντας τη σημασία της ψυχολογικής ευαισθητοποίησης, προσφέρθηκαν πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες για αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, είτε αυτές είναι συνδεδεμένες με περίοδο κρίσης είτε με την καθημερινότητα.

Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου αποτέλεσε το μοντέλο πρώτων βοηθειών του John Hopkins. Οι συμμετέχοντες καλύτερα κατανόησαν τα στάδια του μοντέλου, με την παρουσίαση πρακτικών παραδειγμάτων και οδηγιών εφαρμογής. Η ομιλήτρια ανέδειξε τη σημασία της συναισθηματικής επικοινωνίας και της ενδυνάμωσης ψυχολογικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ενθουσιώδη συμμετοχή από επαγγελματίες, φοιτητές, απλούς πολίτες και κοινό που αναζητούσε νέες προσεγγίσεις στην ψυχολογική ευεξία. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση.

Ευχαριστούμε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την φιλοξενία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) και εστίασε στην προώθηση της ψυχικής ευεξίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε περίοδο κρίσης.

Τελευταία Νέα

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Αναζητάτε εργασία; Σας περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία!

Απολογισμός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!»

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος “Psychological Very First Aid ”με θέμα «Αντιμετώπισε βήμα βήμα τις περιόδους κρίσεων σήμερα!». Σε ένα πνεύμα αμοιβαίας υποστήριξης, η ομιλήτρια Στέλλα Καρατζόγλου μίλησε για  τις γενικές αρχές πρώτων βοηθειών σε ψυχολογικό επίπεδο. Επισημαίνοντας τη σημασία της ψυχολογικής ευαισθητοποίησης, προσφέρθηκαν πρακτικές κατευθυντήριες […]

Δίνοντας φωνή στους κοινωνικούς επιχειρηματίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Λάβετε μέρος στην έρευνα, γίνετε μέρος της αλλαγής !

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Εγγραφείτε στο Newsletter μας.
    Copyright 2021 Growth Hub NGO
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram