“Βιοοικονομία: Νέες προοπτικές” - Απολογισμός εκδήλωσης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, 21/10/2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/10 στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Τρίπολης η εκδήλωση με τίτλο “Βιοοικονομία: Νέες προοπτικές” υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Στην εκδήλωση βασική ομιλήτρια ήταν η  κ. Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) ιδρύτρια του “Meraki People” που κάνει πράξη αυτά που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. με νέες καινοτόμες ιδέες, αναπτύσσοντας την έννοια της βιοοικονομίας και πως αυτή μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη των αγροτικών περιοχών.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ξένοι και Έλληνες επιστήμονες, μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου “Global Community Bio Summit” . Το θέμα του φετινού φεστιβάλ ήταν «Μύκητες και ζυμώματα», εστιάζοντας στις ποικίλες εφαρμογές των μυκήτων για τα τρόφιμα, την ανθρώπινη υγεία και την υγεία του εδάφους.

Η εκδήλωση ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέες συνέργειες, να εμπνευστεί η  τοπική κοινότητα  ιδιαίτερα τα παιδιά, οι γυναίκες  και οι αγρότες και να  μοιραστούν την υπάρχουσα γνώση, δημιουργώντας παράλληλα νέες ιδέες με αιχμή του δόρατος το βιοεπιχειρείν και το οργανικό χώμα. Παρουσιάστηκαν ιδέες από διάφορα εργαστήρια Ελληνικά και Διεθνή.

Στόχος μας όπως δήλωσε η κ. Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ), είναι να γεφυρώσουμε την επιστήμη με την παραγωγή με βιο πρώτες ύλες, και ήταν  το ζητούμενο! Η δημιουργία επιχειρηματικών δράσεων ΒιοΟικονομίας και να φτιάξουν οι νέοι δικές τους βιοεπιχειρήσεις στην περιοχή.

Η έναρξη των δράσεων του το “1ου Bιο Φεστιβάλ Meraki” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με την δημιουργία του εργαστηρίου “ΘΥΡΕΑ BIO FAB LAB”, ένα εργαστήριο μάθησης και δικτύωσης επιχειρηματικών δράσεων ΒιοΟικονομίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Κοινότητας Άστρους 19-20/10 στο Άστρος, και ολοκληρώθηκε στις 22/10 στην Καλαμάτα.

Δείτε το άρθρο σχετικά με το “ΘΥΡΕΑ BIO FAB LAB” εδώ:

Πληροφορίες: Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) AΣΤΡΟΣ Kυνουρίας – Πελ/σος T.K. 22 001
Http://www.merakipeople.gr +30 6999171819

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.
    Copyright 2021 Growth Hub NGO
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram