Μαρακές! Μία λέξη, χίλιες αναμνήσεις!

“A Journey Towards Self-Discovery” - Ανταλλαγή νέων στο Μαρόκο, Ιούλιος 2022

Πριν λίγες μέρες νέοι από την ομάδα του Growth Hub πήραν μέρος στην ανταλλαγή νέων “A Journey Towards Self-Discovery” που υλοποιήθηκε στο Μαρόκο! Πιο κάτω μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους!

"Μαρακές! Μία λέξη, χίλιες αναμνήσεις! Δεύτερη φορά που συμμετείχα σε Erasmus + youth exchange και δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα!  Σε 10 μέρες ανακάλυψα πολλές διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου μέσα από τις δραστηριότητες του project αλλά και των ανθρώπων που συναναστράφηκα. Το πιο σημαντικό για εμένα σε αυτά τα προγράμματα είναι οι φιλίες που δημιουργείς με άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Για αυτό και νιώθω ευγνώμων  που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω αλλά και να μοιραστώ εμπειρίες με υπέροχους ανθρώπους!  Ανυπομονώ να ξανά πάρω μέρος σε Erasmus + πρόγραμμα  για να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα!" - Ιωάννα Ι.

"Δεν το περίμενα ότι θα μπορώ να συμμετέχω σε πρόγραμμα Erasmus+ ακόμα κι ας μην είμαι πλέον φοιτήτρια.. κι όμως μπορώ. Η πρώτη μου εμπειρία σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Μαρόκο ήταν γεγονός κι άξιζε στο 100% . Ετοιμάζομαι ήδη για το επόμενο!" - Δώρα Λ.

"Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα ήταν σίγουρα κάτι τελείως διαφορετικό από τι έχω συνηθίσει και περίμενα. Γνώρισα άτομα από χώρες που δεν περίμενα ποτέ ότι θα έχω την ευκαιρία. Τα activities που κάναμε ήταν παρά πολύ ωραία και αν είχα την ευκαιρία να τα επαναλάβω σίγουρα θα το έκανα. Το Μαρόκο είναι μια χώρα όπου αν δεν ήταν το πρόγραμμα του Erasmus+ δύσκολα θα ταξίδευα προς αυτή. Αν και το πρόγραμμα έγινε της πιο ζεστές μέρες ή νυχτερινή ζωή στο Μαρακές είναι κάτι που πρέπει να δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Ευχαριστώ πολύ στο πρόγραμμα Erasmus+ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και συστήνω σε όλους να λάβουν συμμετοχή και να μην φοβάστε να βγείτε από το comfort zone σας διότι πραγματικά αξίζει!" -Ματέο K.

"Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ youth exchange είναι μια μοναδική εμπειρία που κάθε νέος πρέπει να ζήσει. Κάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό και οι εμπειρίες που αποκτάς αλλά και οι σχέσεις που αναπτύσσεις είναι κάθε φορά ξεχωριστές. Μέσω του προγράμματος  Erasmus+ Youth Exchange με θεματική  A Journey Towards Self-Recovery που πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου τις οποίες δεν γνώριζα, συνειδητοποίησα ότι είναι πιο εύκολο να βγω από τη ζώνη ασφαλείας που είχα θέσει για εμένα αλλά και να συνειδητοποιήσω ότι τα όρια που έχω θέσει  που αφορούν τις ικανότητες  μου σε διαφορετικούς τομείς , μπορούν να ξεπεραστούν προκειμένου να ξεκλειδώσω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Ως άτομο που πάντα δυσκολευόμουν να πιστέψω σε εμένα και τις δυνατότητες μου αλλά και ως άτομο το οποίο πάντα χαρακτήριζε η ντροπαλότητα ,το πρόγραμμα στάθηκε πολύ διαφωτιστικό στο να σπάσω τις προκαταλήψεις που η ίδια είχα σχηματίσει για εμένα. Κύριο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι παρουσιάσεις που κάναμε, οι ομαδικές εργασίες και όλες οι δραστηριότητες σε γενικό επίπεδο σε ένα ασφαλές περιβάλλον με άτομα τα οποία σε αποδέχονται χωρίς κριτική και σου δίνουν το βήμα και το χώρο να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός. Το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν  ενώ ταυτόχρονα γνώρισα και συναρπαστικούς ανθρώπους από 4 διαφορετικές χώρες, μπόρεσα να μάθω για τους πολιτισμούς τους, τις γλώσσες τους  και να ζήσω την καθημερινότητα σε μια συναρπαστική χώρα όπως το Μαρόκο καθόρισαν όλη την εμπειρία ως μια από τις καλύτερες που έχω ζήσει μέχρι στιγμής. Για όλους τους παραπάνω λόγους κάθε νέος στον οποίο δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα Erasmus+ oφείλει να την κυνηγήσει και να δημιουργήσει εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τον ακολουθούν όλη του τη ζωή." - Ξένια Α.

"Κάθε πρόγραμμα είναι μια μοναδική εμπειρία! Το ταξίδι μας στο Μαρακές ήταν ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις! Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε άτομα από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ισπανία και την Ιταλία, να δημιουργήσουμε φιλίες ζωής και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας. Με κεντρικό θέμα την ανακάλυψη του εαυτού μας, μέσω των workshops και των δραστηριοτήτων που έγιναν, κάναμε μια ανασκόπηση του εαυτού μας, συλλογιστήκαμε την πορεία μας στη ζωή και θέσαμε τους μελλοντικούς μας στόχους! Αυτού του είδους τα ταξίδια σου προσφέρουν πέραν από σημαντικές γνώσεις μέσω της μη τυπικής και βιωματικής μάθησης, την δυνατότητα να δεις μια άλλη χώρα, να γευτείς παραδοσιακά φαγητά και να μιλήσεις με τους ντόπιους." - Ιωάννα Ρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.
    Copyright 2021 Growth Hub NGO
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram